Het laatste afscheid liefdevol in beeld

Fotofilm

Afscheidsfotografie maakt prachtige fotofilms van de levensloop, de uitvaart en onlangs mocht ik een fotofilm maken over de zwangerschap en de uitvaart van het helaas levenloos geboren kindje.

En ondanks het verdriet van deze gebeurtenis, hebben de ouders mij gevraagd om in deze film óók te verwerken dat er opnieuw een kindje werd verwacht en werd deze film tevens een aankondiging van nieuw leven. Heel fijn om te weten dat dát kindje levend en gezond in de armen van zijn ouders ontvangen mocht worden.

Fotoreportages verwerk ik tot een liefdevolle herinnering, met daarin de muziek die u kiest. Ook persoonlijke gedichten en/of andere bijdragen kunnen worden opgenomen in zo’n fotofilm.

Ouders vertellen hun verhaal

“We wisten dat de maand september 2016 ons leven voorgoed zou veranderen. Het was nu eindelijk bijna zover en we zouden vanaf dan niet langer meer met z’n twee, maar met z’n drietjes zijn. Maandenlang hadden we ernaar uit gekeken en de weken afgeteld. Na ruim 40 weken zwangerschap konden we niet wachten tot de bevalling echt begon en wat vonden we het spannend. Het bedje was opgemaakt, de kleertjes gewassen, alles stond klaar.

Wat een geweldige week had moeten worden van beschuit met muisjes, slingers, ballonnen en geluk werd het begin van een grote nachtmerrie. Een heel naar onbestemd moedergevoel op een maandagochtend bleek in het ziekenhuis te kloppen: onze baby leefde niet meer. De bevalling werd 2 dagen later ingeleid en ons zoontje Ruben werd stil geboren. Een prachtig ventje en we waren meteen stapelverliefd op hem.

Een week vol verdriet, pijn, ongeloof maar ook trots volgde. Familie en vrienden kwamen langs om hem te bewonderen en we stonden heel vaak trots bij hem in zijn kleine mandje te kijken. Het was alsof hij sliep. Na 6 dagen kwam de dag dat we echt voorgoed afscheid moesten nemen. Het gevoel van die dag valt hier niet te beschrijven maar de foto’s zeggen alles.

René was erbij die dag, en toch ook weer niet. Onzichtbaar zichtbaar was hij en alle bijzondere momenten zijn door hem vastgelegd waar we nu zo blij mee zijn! Hij was geruisloos overal en nergens en maakte precies de juiste foto’s. Veel mensen hebben hem niet eens opgemerkt. We kregen meerdere malen de opmerking “was er een fotograaf, die heb ik helemaal niet gezien!”

Bijna een jaar later heeft hij voor ons de originele film met foto’s wat aangepast. Deze film hebben we aan een aantal mensen laten zien. Aan het einde van die film stond namelijk een gedichtje waaruit bleek dat Ruben een grote “wolkenbroer” werd… Heel bijzonder!
Na een spannende tijd is in februari 2018 zijn broertje geboren. Zodra hij oud genoeg is kunnen we hem de foto’s en de film laten zien en erover vertellen.

René, wat ben je geweldig goed in je werk en daar mag je trots op zijn! De foto’s laten precies zien hoe het was die dag. We zijn er nog altijd zo blij mee. We hebben je al vaker bedankt maar toch doen we het nog een keer: Dank je wel dat je er was!”

De foto’s en filmbeelden op deze site zijn geplaatst met toestemming van de betrokkenen.